Travmaya Giriş Eğitimi

(Çevrimiçi-Zoom)
doctor-foto
Uygulayıcılar Prof. Dr. Okan Cem Çırakoğlu
Uzm. Psk. Didem Aydemir
Dr. Psk. Esra Güven
Tarih 17-18 ve 24-25 Temmuz 2024
Veriliş Şekli Çevrimiçi-Zoom
Sınırlı kontenjan 25 kişi
Süre 12 saat (19.30-22.30 arası)
Verilecek belge Katılım Belgesi ve eğitim içeriğini belirten EK (PDF formatında)
Eğitim Ücreti 2880 TL (% 20 KDV Dahil)

0(543) 953 32 02

info@galattia.com.tr

Travmaya Giriş Eğitimi

Travmatik yaşantılar bireyleri farklı etkileyen ve kimi zaman yaşamlarında önemli değişimler yaratan durumlardır. İster bireysel ister kitlesel olsun, travmaya maruz kalan bireylerin önemli bir bölümü kendi içsel, sosyal ve çevresel kaynaklarını kullanarak travma sonrasında sık görülen bozukluklardan birini geliştirmeden yaşamlarına devam ederler.

Ancak bir grup birey travmatik yaşantı sonrasında Travma Sonrası Stres Bozukluğu, depresyon ve kaygı temelli diğer bozukluklar geliştirebilirler. Psikolojik travmaların orta ve uzun vadede bireyler üzerinde farklı etkileri olduğu bilinmektedir. Bireylerin dünyaya ilişkin temel inançlarındaki değişim, ilişki problemleri ve uyum sorunları bu tip etkilere örnek olarak verilebilir.

Çocuklar ve ergenler de içinde bulundukları gelişimsel evre gereği travmatik süreçleri yetişkinlerden farklı deneyimleyebilirler. Travmayla ilgili bilimsel çalışmalar erken müdahale ve doğru yönlendirmenin bireylerin psikolojik sağlığı açısından kritik bir rol oynadığını göstermektedir.

Eğitimin hedefleri nelerdir?

Travma karmaşık bir olgudur ve travma müdahalesi yetkinlik ve deneyim gerektirir. Ancak psikolojik sağlık alanında çalışan meslek elemanlarının hastane, okul, afet sonrası durumlar, psikososyal destek projeleri, iş ortamları ve sosyal çevre gibi alanlarda travmayla ilişkili sorunlar yaşayan bireylerle karşılaşmaları olasıdır. Bu eğitim travma psikolojisine giriş niteliğindedir ve katılımcılara aşağıdaki konularda bilgi sağlamayı hedeflemektedir.

Travmatik yaşantılar ve travmanın doğası

Travmatik belirtiler

Travma sonrası sık görülen psikolojik bozukluklar

Travma sonrası değişim

Travma tedavisinde kullanılan yaklaşımların tanıtılması

Travma görüşmelerinde ve yönlendirme yapılırken dikkat edilmesi gereken konular

Çocuk ve ergenlerde travmanın değerlendirilmesi ve yönlendirme

Vaka örnekleri

Eğitim kimlere yöneliktir?

Bu eğitim psikologların ve 4. Sınıf öğrencilerinin katılımına açıktır. Öğrencilerin kesin kayıt yaptırabilmek için eğitim durumlarını psikologların ise mezuniyetlerini belgelemeleri gerekmektedir. Yaptığı iş gereği travma alanında çalışmış, deneyimli ya da travmayla ilişki daha uzun ve kapsamlı eğitimler almış psikologların bu eğitime yalnızca bilgilerini tazelemek amacıyla katılmaları önerilir.

Kayıt için Önemli Bilgilendirme

Kontenjan kısıtımız nedeniyle kesin kayıt yaptıran ilk 25 katılımcıyı bu eğitime dahil edebileceğiz. Kontenjan dolduğu anda katılımcılarımızı bilgilendiriyoruz. Ancak bu zaman zarfında ödeme yapmış katılımcılarımız varsa ödemelerini iade ediyoruz ve eğer aynı eğitim için belirlediğimiz bir alternatif tarih varsa bunu kendilerine iletiyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Diğer Eğitimler